Zoekmachine marketing: SEO/SEA

Als u eenmaal een goede website heeft, is het ook belangrijk dat deze goed gevonden wordt. Dit gebeurt door middel van zoekmachine marketing, oftewel: zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine advertising (SEA). 

Zoekmachine optimalisatie (SEO) 
Zoekmachine optimalisatie is het optimaal inrichten van uw website, zodat deze in zoekmachines bovenaan komt te staan. Hierdoor is uw website beter vindbaar en krijgt u meer websitebezoeken, wat uiteindelijk resulteert in meer klanten.  

Voordelen van SEO
- Betere vindbaarheid in Google/zoekmachines
- Meer bezoekers
- Grotere naamsbekendheid
- Waardevolle bezoekers
- Analyse 

SEO in de praktijk
Hoe zorgt u ervoor dat uw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komt? Dit valt of staat met goede content, oftewel: de inhoud van uw website. De teksten en foto's op uw website zijn uiteraard bedoelt voor de mensen die uw website bezoeken. Maar ook zoekmachines kijken naar de content op uw website. Met ingewikkelde algoritmen bepaalt een zoekmachine of uw website wel of niet relevant en betrouwbaar is voor de bezoeker. Dus hoe beter uw content, hoe hoger uw resultaat in zoekmachines. 

Zoekmachine advertising (SEA)
Zoekmachine advertising is het tegen betaling adverteren in zoekmachines zoals Google. Een advertentie wordt getoond zodra iemand in Google zoekt op een bepaald woord of woordgroep dat overeenkomt met uw product of dienst. Het doel van SEA bestaat uit drie componenten:

1. Het aantal vertoningen: door het aantal vertoningen wordt het bereik bepaalt
2. Het aantal 'clicks': hoe vaak er vanuit Google op uw advertenties wordt geklikt
3. Het aantal conversies: hoe vaak iemand vanuit Google daadwerkelijk overgaat op bijvoorbeeld het bestellen van een product

Voordelen SEA
- Meer bereik
- Snel resultaat
- Betalen per klik
- Sluit goed aan bij SEO 

SEA in de praktijk
Webpartner maakt voor SEA gebruik van Google AdWords, de meeste gebruikte SEA-techniek in Nederland. Het opzetten, maar zeker het onderhouden van AdWords is belangrijk voor een goed resultaat. SEA
 is een vak apart, daarom Webpartner beschikt over een speciale gecertificeerde SEA specialist. Zij kijkt graag voor u wat de mogelijkheden zijn voor SEA binnen uw bedrijf. 


Wilt u meer informatie over zoekmachine marketing? Neem dan contact op met: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel: 0222 712 011